Interview met Arnold Hakse

Op .

Bedrijf en functie

Ik ben al 24 jaar meubelagent onder de bedrijfsnaam ‘Arnold Hakse Meubelagentuur’. Ik vertegenwoordig buitenlandse meubelfabrikanten (namen?) in Nederland. Ik richt me daarbij op het midden- en hoge segment.

In het vak terecht gekomen door

Meubelen (en) verkopen zit in mijn genen. Mijn vader Tabe Hakse is meer dan 50 jaar meubelagent geweest. Ik ben na mijn opleiding middelbare detailhandels school voor Delta Lloyd gaan werken. Hier heb ik interne verkoopopleidingen gevolgd en – buiten de werkuren – mijn Nima-A diploma gehaald. Ik was twee jaar lang buitendienstmedewerker, vond het vak interessant, maar het product minder. Tja, als meubelen in je bloed zitten …. Ik ben toen met mijn vader gaan samenwerken in Noord-Nederland, heb van hem de fijne kneepjes van het vak geleerd. Na een jaar was de tijd rijp om me als meubelagent te verzelfstandigen – bewust in een andere regio. Ik ben in Culemborg van start gegaan en na enkele jaren, naar Beuningen verhuisd. Dit is nu al 17 jaar mijn thuis- en werkbasis. Ik heb geen specifieke meubelopleidingen gevolgd. Voor mij is de praktijk de beste leerschool.

Wat maakt je in je werk bijzonder

Mijn passie voor het meubel en de mens, mijn enthousiasme en inzet. Ik ben een echte vakidioot. Ik ben verslingerd aan woon(vak)bladen. Als je bij mij thuis komt, zie je bijna alle Nederlandse interieur- en lifestylebladen liggen. Van buitenlandse reizen neem ik altijd enkele internationale woonmagazines mee. Ik ben erg marketing- en service georiënteerd. Ik wil mijn zakenrelaties, zowel de winkeliers als de fabrikanten, een zo compleet mogelijk dienstenpakket bieden. Ik weet veel over de ontwikkelingen in de meubelbranche. Die kennis benut ik om mijn klanten en fabrikanten optimaal van dienst te zijn. Daarnaast werk ik doelbewust, alleen. Daardoor ben ik altijd goed ― én persoonlijk ― bereikbaar voor mijn klanten, ook buiten de gangbare werktijden. Ik denk dat ik door al deze zaken ook Meubelagent van het Jaar ben geworden.

Waar stond je drie jaar geleden

Mijn collectie was gefocust op het middensegment, maar is sindsdien uitgebreid met Italiaanse designcollecties. Drie jaar geleden had ik me nog niet serieus in internet verdiept. Nu wel: het laatste jaar heb ik cursussen gevolgd en bijeenkomsten bezocht.

Waar sta je over drie jaar

De markt verandert en dus zal ook mijn werkwijze veranderen. Dan is mijn website geoptimaliseerd en maak ik maximaal gebruik van de kansen die internet en social media bieden. Dat wordt de grote uitdaging! Zodoende kan ik mijn klanten en fabrikanten beter en sneller informeren, wordt de samenwerking verstevigd en geïntensiveerd. Dit zal uiteindelijk resulteren tot een selectievere distributie. Als agent, maar ook als winkelier en fabrikant moet je keuzes gaan maken ― en er maximaal voor gaan. Daarom werk ik bewust met grotere, marketinggerichte fabrikanten. Tijden veranderen en wij moeten met de tijd meegaan.

Ik neem een voorbeeld aan

Mijn vader. Hij heeft zijn werk altijd met zoveel enthousiasme gedaan. Hij was een echte vakidioot: dat heb ik van hem.