Meubel agentuur van het jaar

Op .

Arnold Hakse meubelagentuur.

De firma bestaat meer dan 25 jaar en gestart vanuit het mooie Friesland.

Na enkele jaren met mijn vader te hebben samengewerkt in de 4 noordelijke provincies de beslissing genomen om met enkele fabrikanten in een andere regio van Nederland te beginnen. Eerst vanuit Leeuwarden maar na 1 jaar verhuisd naar het midden van het Land, Culemborg.

De fabrikanten waar ik nu mee werk zijn uitsluitend grotere Italiaanse fabrikanten en een Deense fabrikant. Mijn ervaring is dat deze bedrijven op een ander niveau denken dan de Nederlandse fabrieken omdat ze een grotere thuis markt hebben. De fabrieken zijn serieus, maken goede producten tegen een betaalbaar bedrag, zijn actueel en innovatief.

Service, leveringsbetrouwbaarheid, documentatie, ondersteuning door marketing maken dat je een product kunt verkopen en de markt kunt uitbreiden. Wanneer er problemen zijn lost de fabrikant dit op of zorg ik dat het opgelost wordt.

Een taak van mij is om ideeën te ontwikkelen in samenwerking met de winkelier om zijn marktpositie te verbeteren. Als agent heb ik point of sales, shop in the shop, opbouw service voor klanten, folders en modellen ontwikkelt. Het meedenken met de vraag van de markt is een belangrijke taak en in de toekomst zal het nog belangrijker worden aangezien de markt ontwikkelingen nog sneller gaan. Ik informeer de fabrikanten en ben zeer goed op de hoogte van de marktontwikkeling en wat mijn concurrenten doen.

Nu ben ik bezig met de ontwikkeling van een eigen website en bezig met twitter en linkidin. Internet speelt een zeer belangrijke rol en deze rol wordt naar mijn mening nog groter. Hoe verhoog ik mijn contact momenten met minder inspanning. Dit geld zowel voor mij als voor mijn klanten.

Wij zullen nu na moeten denken over hoe wij de markt bedienen en gaan bedienen.

  • Heeft het nog zin om de vele klanten te bezoeken.
  • Welke klanten overleven.
  • Welke fabrieken overleven.

Het is een zeer dynamische tijd waarin de goede agent zich kan onderscheiden.

Ik denk dat ik door mijn enthousiasme, kennis, persoonlijkheid en doorzettingsvermogen in 2011 agent van het jaar ben geworden.

Het is een geschenk om een baan te hebben wat je hobby is en waarin je je hellemaal gelukkig voelt.